Echte Boerenkaas

Van het Groninger Land

Kaasmakerij

Naast de bereiding van kaas uit eigen melk kan bij Zuivelboerderij Den Hartogh ook kaas worden gemaakt van aangeleverde melk, van andere melkveebedrijven.

Veehouders die hier van gebruik maken brengen de melk bij ons en halen na circa 4 weken rijping de van hun eigen melk gemaakte kaas weer op, om deze zelf 'uit huis' of via winkels te verkopen. Al of niet voorzien van hun eigen beeldmerk.

Dit kan behalve koeienmelk, ook geitenmelk of schapenmelk zijn zowel gangbaar, als biologisch en demeter. In kleine en grote vormen. Zélfs ook in vierkante vormen voor de horeca.

Door de desbetreffende instanties zijn alle benodigde vergunningen verleend voor het maken van Boerenkaas en het verkazen van melk van derden.

  • Erkenning EG Zuivelzichtlijn 92-46
  • Gecertificeerd Boerenkaas produceert door de Stichting kwaliteitszorg Boerderij Zuivelproducten
  • SKAL licentie voor de Biologische kazen
  • Erkenning als 'Koper Boerderijmelk' door het Productschap van Zuivel